“Voor wie droomt van een bruisende loopbaan, vol kleur en energie.”

LoopbaanSWITCH

Welke andere baan past bij mij? Met de LoopbaanSWITCH ontdekken we waar je goed in bent en energie van krijgt. Met als output een loopbaanprofiel waarmee je gericht op zoek kan gaan naar een nieuwe baan.

Ieder persoon is anders dus ook de intensiviteit van elk coachtraject zal verschillen. Het traject wordt afgestemd op jouw persoonlijke behoeften, kennis en vaardigheden. Bij de één ligt het accent meer op het in kaart brengen van het persoonlijk profiel en bij de ander meer op het netwerken.

De huidige situatie vraagt om andere coachingsmogelijkheden naast de face-to-face coaching. Daarom is online coaching ook een goede mogelijkheid.

Grofweg doorlopen we tijdens het coachtraject bij outplacement vier stappen.

Trajectverloop:

1. Het verwerken van je ontslag

Wanneer je contract wordt beëindigd dan beschouw je dit vaak als een verlies. Voordat je vooruit kan kijken, zullen we samen je gevoelens als woede, vertwijfeling en/of onzekerheid nader onderzoeken, zodat je dit kan verwerken. Vervolgens kan je je richten en jezelf motiveren op het vinden van een nieuwe baan.

2. Je eigen kwaliteiten en drijfveren leren kennen

Soms werk je al zo lang in een bepaalde baan, dat het goed is om al je kwaliteiten op een rijtje te zetten. Ik zal je hierbij passende inzichtgevende vragen stellen. Een drietal vragen staan hierbij centraal: “Wie ben ik?”, “Wat kan ik?” en “Wat wil ik?”. Je krijgt inzicht in je eigen talenten en drijfveren. Om je (droom)baan te vinden kan tevens blijken dat er behoefte is aan (bij)scholing.

3. Arbeidsmarktverkenning en netwerken

In deze stap kijken we waar je staat ten opzichte van de markt. We onderzoeken wat de ontwikkelingen in bepaalde sectoren en beroepen zijn. Zo krijg je zicht op waar je de meeste kans op werk hebt. Naast het gebruikelijke zoeken van vacatures bespreken we ook het gebruik van sociale media en netwerken.

4. Sollicitatie- en presentatietraining

Veel mensen die in een outplacementtraject komen hebben al lang niet meer gesolliciteerd. Ik zal je trainen in de diverse aspecten van het solliciteren en het presenteren. Er zijn verschillende manieren om op te vallen. We gaan op zoek naar de manier die het beste bij jou past.

“Anne heeft mij geholpen buiten de al ingeslagen paden te kijken. Je kan best nog een carrière switch maken op je 35e als je je passie volgt. Fijne en open gesprekken!”

-W d J

Outplacementtraject is maatwerk

Iedere situatie is uniek dus ieder traject is uniek, individuele aandacht en maatwerk zijn noodzakelijk. Daarom bied ik het loopbaanSWITCH coachtraject alleen op maat aan.

Het is ook mogelijk om het LoopbaanSWITCH coachtraject online te doen.

Vraag hiernaast snel jouw gratis kennismakingsgesprek aan.

Vraag jouw gratis kenningsmakingsgesprek aan

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan (via telefoon of videogesprek). Ik neem dan binnen 2 werkdagen via mail contact met je op om een concreet moment in te plannen.


  * Jouw gegevens zijn veilig bij mij. Ik gebruik je gegevens enkel om contact op te nemen m.b.t. jouw vraag. Je vindt een link naar mijn privacy policy onderaan de pagina.

  Samenwerkingen

  De finishing touch na jouw loopbaan traject

  Wanneer jij weet wat jouw droombaan is en hoe je het pad daar naar toe kan gaan bewandelen, dan is het daarna tijd, werk te maken van je uitstraling. Dat geeft zelfvertrouwen en is de laatste stap naar persoonlijk succes! Fenneke weet deze brug te slaan.

  Jouw visitekaartje tijdens je sollicitatie

  Vaak solliciteer je met vele andere geïnteresseerden op een functie. Hoe val je dan op tijdens een sollicitatieprocedure? Je kansen kan je vergroten met een opvallende motivatie en CV. Grafisch designer William ontwerpt voor jou de oplossing.

  Naast pakketten bied ik ook coaching op maat aan. Neem gerust contact met me op voor meer informatie over maatwerk.