Haal meer uit je loopbaan.
Ook jij verdient het om met plezier te werken.

Over Anne

Hallo, Ik ben Anne Besseling. Trotse mama, een gedreven onderneemster en een betrokken loopbaancoach met een achtergrond in de communicatie en Human Resources.

Persoonlijkheid
Ik heb een warme, open, zorgzame en gevoelige persoonlijkheid. Mensen noemen mij ook wel: “puur”. Daarnaast ben ik analytisch heel scherp, no nonsens en heb lef. Deze combi zorgt voor dat ik als ACT-coach geen blad voor de mond neem. Naast de nodige humor kan ik soms confronterend zijn. Dit zal ik altijd op een warme manier doen, zodat het beste in jou naar boven gehaald wordt.

Buiten de lijntjes kleuren
Met mijn verbindende en creatieve aanpak leg ik verbanden die niet voor de hand liggen maar de beste oplossingen opleveren. Ik daag mensen graag uit om uit hun comfortzone te komen, te dromen van meer, en die dromen dan ook daadwerkelijk te realiseren. Ieder mens is uniek en daarom zet ik per persoon andere tools in om mee te werken.

Ambassadeur van jouw hart
Je mag mij beschouwen als de ambassadeur van jouw hart, zodat jij jouw talenten en drijfveren gaat ontdekken, gefundeerde keuzes maakt, jouw passies gaat volgen en dromen kan verwezenlijken. Met mijn verbindende en creatieve aanpak leg ik verbanden die niet voor de hand liggen maar de beste oplossingen opleveren.​ Ik zal je begeleiden in jouw proces, zodat jij er in je geheel mag zijn.

Passie
Het is mijn passie om medewerkers en managers te begeleiden. Niets is mooier om hen te zien groeien als professional én als mens. Loopbaancoaching Drechtsteden is ontstaan vanuit mijn wens om mensen en organisaties te inspireren om meer te doen met hun talent.

Woorden die bij mij, Anne, passen als loopbaancoach: verbinder, warm, creatief, open, betrokken, empathisch, doorzetter, analytisch, no nonsens, humoristisch, lef en doelgericht.

Mijn inspiratiebronnen

  • Mijn gezin
  • Vrienden & familie
  • Een ieder die zichzelf is
  • Anders denkenden
  • Vrij denkenden: spiritueel verlichte personen
  • Verschillende culturen

Mijn persoonlijkheid

Verbinder
Analytisch
Doorzetter
Betrokken
Empatisch
Open
No nonsense
Puur
Eerlijk
Humor
Gedurfd
Mens

Mijn achtergrond

Ouderlijk gezin

Ik ben een echte Dordtse schapenkop. Opgegroeid in een warm gezin met mijn vader en moeder en mijn twee oudere zussen. Mijn jongste zus is verstandelijk beperkt. Het ging er thuis altijd hectisch en dynamisch aan toe. Mijn zus heeft altijd een stempel gedrukt binnen mijn ouderlijk gezin. Hierdoor heb ik in mijn jeugd patronen ontwikkeld om met de situatie om te gaan. Deze patronen hebben mij veel gebracht. Ik heb extra “voelsprieten” ontwikkeld met het aanvoelen van mensen. Ik weet, als geen ander, mensen samen te brengen. Ik sta open voor iedereen. Ik sta heel positief in het leven en geniet van alle kleine dingen om mij heen. Verder heb ik geleerd om door te zetten. Ik ben er sterk door geworden. Inmiddels weet ik ook dat ik sommige aspecten los heb mogen laten, zodat ik mij weer verder kan ontwikkelen in mijn leven.

Opleiding en werk

Van jongs af aan ben ik al nieuwsgierig geweest waarom mensen doen hoe ze doen en naar de achterliggende beweegredenen. Daarom ben ik Communicatie gaan studeren aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens deze opleiding ben ik het gedrag van mensen beter gaan begrijpen en de manier waarop wij mensen met elkaar communiceren.

Na mijn studie ben ik werkzaam geweest in commerciële en HR functies in de uitzend- en de reïntegratiebranche. Echter miste ik hier de echte verbinding met mensen en besloot ik de Post HBO opleiding – Coach Practitioner bij Europees Instituut De Baak te gaan volgen.

Gezin

Op mijn 16e heb ik Paul, mijn man, ontmoet. Inmiddels, 25 jaar later, zijn we de gelukkige ouders van twee prachtige dochters, Loes en Suze van 13 en 11 jaar.

Hobby’s

Als ik erover nadenk is de rode draad ‘gezelligheid met vrienden en/of het gezin in combinatie met activiteiten’. Ik doe graag aan (open water) zwemmen. Met vier vriendinnen spreken we geregeld in de Hoeksche Waard af om een aantal kilometer te zwemmen. Naast de gezelligheid vind ik het heerlijk om al zwemmend in de natuur tot rust te komen en ‘vrijheid’ te voelen. Waar ik ook veel energie van krijg is een ontspannen avondje eten met vrienden. De goede, leuke, mooie, niets-is-te-gek-gesprekken en het ongegeneerd lachen maken mij een gelukkig mens. Met plezier trek ik er ook lekker op uit met mijn gezin. Varen, klimmen, bodyboarden in de golven of een zandkasteel maken.

Interesses

Ik ben geïnteresseerd in (verre) reizen en diverse culturen. Ik ben geïnteresseerd in wat mensen drijft. Een verlengde hiervan zijn maatschappelijke ontwikkelingen. Door andere culturen weet ik de Nederlandse cultuur in perspectief te plaatsen. Hierdoor weet ik mijn blikveld zo breed mogelijk te maken. Dit maakt het leven en de maatschappij in z’n geheel heel interessant.

Missie als coach

Als loopbaancoach wil ik met een dosis positieve Hollandse nuchterheid, coachees begeleiden in het zich ontwikkelen naar de persoon die zij willen zijn. Hierbij ga ik ervan uit dat jij zelf de regie weet te pakken. Vervolgens kan je door het pakken van zelfsturing in jouw werken en leren ook eigenaar worden van jouw eigen leerproces.

Plannen

De toekomst heb ik (tot op zekere hoogte) zelf in de hand. Ik geloof dat niets te gek of niet haalbaar is. Graag wil ik mij nog verder ontwikkelen als coach en onderneemster. Privé heb ik, samen met mijn man, een goede balans kunnen creëren. Dit wil ik graag vasthouden, zodat ik voldoende rust, inspiratie en vrijheid heb om verder te groeien, te ontwikkelen en te genieten van het leven.

Droom

Mijn man en ik hadden altijd als droom dat we een kasteeltje in Frankrijk wilden kopen en opknappen. Ik zag voor mij, dat ik hier de coaching voort zou zetten. Inmiddels zijn we in het diepe gesprongen en hebben we ons “kasteeltje” uit 1927 in Dordrecht opgeknapt. Na 1,5 jaar verbouwen is hiermee in 2023, mijn droom met mijn eigen praktijkruimte aan huis, uitgekomen.
Tijd om nieuwe dromen te maken. Onze droom is nu om over een jaar of 10, wanneer onze meiden het huis uit gaan, een wereldreis te gaan maken. De vrijheid, het avontuur, de wereld aan onze voeten hebben liggen en niet weten wat de dag ons brengt, lijkt ons fantastisch. Is deze droom realistisch en haalbaar? The sky is the limit, toch?

ACT Master

Mijn 4 kernwaarden

Vrijheid

In de breedste zin van het woord.

In verbinding zijn

Met anderen, de omgeving en mij zelf en hiervan iedere dag van te genieten.

Jezelf zijn

En daarmee een ieder in zijn waarde laten.

Ervarend leven

Bereid om zowel mooie als minder mooie ervaringen te ervaren, omarmen en hiervan te leren

Andere dingen over mij:

– Vrijheid vind ik het grootste goed dat we als mens (kunnen) hebben en geestelijk kunnen nastreven.
– Sociale contacten leggen en verbinden (evt met humor), gaan mij gemakkelijk af.
– Van origine ben ik de echte Nederlandse nuchterheid zelve, maar spiritualiteit heb ik in de loop der jaren meer en meer kunnen waarderen.
– Quote die ik vaak in mijn achterhoofd heb, is: maak het niet perfect, maar interessant.
– Ik ben geen honden of katten mens, maar een kippen mens.
– Mijn grappen zijn soms wat over het randje.
– Ik ben over het algemeen extravert en weet ook heel goed wanneer ik mijn mond dicht moet houden om te luisteren naar de ander.
– Naast dat ik een rasoptimist ben, kan ik ook mijn mindere momenten hebben en ben ik niet happy.
– Het bagatelliseren van narigheden, daar ben ik niet van. Maar ik ga ook niet mee in de slachtofferrol van iemand.
– Mijn mooiste tool die ik bij coaching inzet is humor.
– Ik ben ervan overtuigd dat iedereen shit in z’n leven krijgt. Het laat pas zien wie iemand echt is, met de keuzes die iemand vervolgens maakt. Daarbij schroom ik niet om iemand hierin te ondersteunen, zodat diegene zijn eigen pad kan bewandelen en zijn eigen koers in zijn droomleven kan bepalen.

– Ik hou van heel diverse soorten muziek; Ik kan genieten van lounge -, pop- en pianomuziek. Op hardstyle en jaren 90 muziek kan ik helemaal los gaan. Zeker als ik een festival bezoek.
– Het liefste begin ik de dag buiten in de tuin door te ontbijten met een croissantje, gebakken broodjes en een gekookt eitje. Daarna een heerlijk kopje koffie in de zon.
– Werkelijk iedereen kan mij inspireren. Van jong tot oud. Van verstandelijk beperkte tot de slimste persoon die ik kan bedenken. Iedereen heeft zijn eigen kracht. En dat maakt ieder mens mooi.
– De “kleine dingen” die mijn dag beter maken, is mensen zien groeien in hun persoonlijkheid, een knuffel van een dierbare, een lach van iemand, mensen zien genieten en de natuur.
– Sporten en/of bewegen vind ik heerlijk en kom ik helemaal tot mezelf, daarom sport ik 3 a 4 keer in de week: 2 keer in de week open water zwemmen, 1 a 2 keer in de week 1,5u wandelen
– Ik ben bereid om nieuwe dingen uit te proberen en alles in mijn leven een keer gedaan te hebben. Behalve harddrugs en dingen die mijn man en/of gezin zouden kwetsen.
– Ik rijd een mini cabrio, want dit ondersteund mijn gevoel van vrijheid én ik heb gemerkt dat deze auto een bepaalde ruimte inneemt op de weg. Dat is nog een leerpuntje en uitdaging van mezelf dat ik soms nog wel wat meer mag doen in het dagelijkse leven.
– De naam van mijn verstand dat de nodige bullshit kan tetteren heet: Tampie.

– Ik sta heel open in het leven, waardoor ik mij nog iedere dag kan verwonderen om dingen.
– Over heel veel zaken weet ik niet zoveel, maar dit maak ik ruimschoots goed met de voelsprieten die ik heb als het gaat om mensen, persoonlijke ontwikkeling en mensen next level laten gaan.
– Voor het laatst speelde ik gisteren; toen ik een potje ging voetballen met mijn kids.
– Dingen waar anderen mensen door geobsedeerd kunnen zijn en ik totaal niet, is met: shoppen, meegaan in trends/rages en social media.
– Voor mijn gehandicapte zus ben ik mantelzorger. Ook doe ik vrijwilligerswerk als gastdocent vanuit de Ouder- VerwantenVereniging (OVV) bij de zorginstelling ASVZ waar zij woont.
– Ik heb besloten dit werk te doen, doordat (onbekende) mensen vaak hun complete levensverhaal aan mij vertelden. Ook vroegen bekenden van mij of ik binnen hun organisatie gezinnen/mensen zou willen coachen. Zoals een goed coach betaamd, wilde ik dit wel op een gefundeerde basis doen. Daarom heb ik een erkende Coachopleiding gedaan. Daarna heb ik mijn eigen bedrijf in Loopbaan Coaching opgezet. Alle puzzelstukjes van coaching tot mijn eerder opgedane werkervaring in de uitzend en re-integratie branche vielen hiermee samen. Ik krijg een enorme kick om mensen te zien ontwikkelen en vrij te zien denken en handelen. Zij kunnen hierdoor helemaal authentiek zijn en in hun kracht staan.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met me op.