Gratis coach kennismakingsgesprek

“Maar Anne; Wat is ACT nu eigenlijk en waar kies ik dan voor?”

“Wie kiest voor ACT, kiest voor een andere manier van denken op basis van compassie en vrijheid.”

Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance en Commitment Therapy (Hayes, Wilson & Styrosahl). Het is een relatief nieuwe (ruim 20 jaar) stroming in de psychologie. Het is positieve psychologie en een derde generatie gedragstherapie. ACT is evidence based en heeft enorm veel goede en mooie resultaten, zowel in de psychiatrie (“depressie”, “stoornissen”, etc.), als in de coaching.

ACT gaat pijn, lastige gevoelens, gedachten en omstandigheden niet uit de weg. Sterker nog; deze worden ook niet opgelost! Deze mooie methodiek gaat uit van het idee dat pijn, problemen en klachten bij het leven horen. Je hoeft dus niet klachtenvrij te zijn om gelukkig te kunnen zijn. Binnen ACT gaat het om de manier waarop je omgaat met vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden (coping).

Met de mooie aangeleerde vaardigheden word je veerkrachtiger en psychologisch flexibeler. Je krijgt een extra tool in handen (naast vechten, vluchten, vermijden, etc.), hoe op een flexibele manier om te kunnen gaan met obstakels in het leven. En hoe je vervolgens naar je waarden kan leven en je jouw dromen kan volgen. Zodra je dit zelf gaat ervaren, dan ontdek je de diepere vrijheid die achter ACT schuilgaat: dat je mag denken wat je denkt, dat je mag voelen wat je voelt en dat je mag zijn wie je bent.

Met de vaardigheden van ACT, zorgen we er samen voor dat je weer meer plezier en voldoening in je werk vindt en je met zelfvertrouwen je eigen koers bepaalt. Je ontwikkelt je als professional én als mens.

Wil je meer weten over ACT? Neem gerust contact met mij op.

Waarom ACT jou het gewenste resultaat oplevert:

Jouw zekerheden:

De basis van iedere coaching: verbondenheid.

De verbinding van mens tot mens vind ik belangrijk. Hiermee creëren we een veilige omgeving voor jou, waarbij je je totaal op jouw gemak voelt. Zodat jij zelf richting durft te geven en jij jouw weg weet te bepalen. Van mij kun je verwachten dat ik empathisch, oprecht, eerlijk en met aandacht luister en (socratische) vragen stel. Ik zal spiegelen, reflecteren, motiveren en (indien nodig) confronteren. Je wordt gecoacht op basis van de wetenschappelijke bewezen ACT-methodiek.

Samen gaan we op ontdekkingstocht. Samen gaan we op zoek naar mogelijkheden. Op zoek naar grote en kleine kansen/mogelijkheden met een grote impact.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met mij op!